Lentäen vai autolla?

Tämä artikkeli tarjoaa neuvoja, joiden avulla voit säästää aikaa , rahaa ja arvokasta järkeäsi seuraavan pitkän matkan matkan aikana. Rahan säästäminen on hienoa, mutta muista ottaa huomioon kaikki tekijät, jotka voivat vaikuttaa matkan laatuun.

Punnitaan kaikki kustannukset

Älykkäimmän valinnan tekeminen ajamisen ja lentämisen välillä edellyttää, että käytät useita tekijöitä ja ymmärrät, kuinka tärkeitä ne ovat sinulle: kokonaiskustannukset; matka -aika verrattuna määränpäähän; kuinka paljon kumpi tahansa kulkuneuvo pahentaa sinua viivästysten tai epämiellyttävien olosuhteiden sattuessa (esim. turvatoimet ja vastenmieliset matkustajat vastaan ​​moottoritien ruuhkat , huono sää tai kyvyttömät autoilijat). Älkäämme unohtako kustannuksia, jotka eivät ole heti nähtävissä, mutta joita monet pitävät äärimmäisen tärkeinä planeetallemme: jättämäsi ympäristöjalanjälki hiilidioksidipäästöinä riippumatta siitä, käytätkö työkaluja moottoritiellä tai lennät 10 kilometrin korkeudella).

Kaikkien näiden tekijöiden yhdistäminen ja optimointi on varma monimutkainen yhtälö. Joten ensinnäkin tarjoamme sinulle joitain syötteitä: (ajoneuvotyyppien väliset kustannukset)

  • Kuinka monta ihmistä tulee matkustamaan? Jos ajat autolla, mitä enemmän ihmisiä otat mukanasi, sitä taloudellisempi matka per henkilö on, yleisesti ottaen. Jos lentää, jokaisen on ostettava lippu, mikä voi aiheuttaa matkan hinnan nousun dramaattisesti.
  • Tämänhetkiset bensiinin hinnat-olettaen, että et aja täysin sähköajoneuvoa , polttoainekustannuksesi vaihtelevat sen mukaan, mitä tapahtuu bensiinin hinnan kanssa matkalla.
  • Monet ihmiset harkitsevat nyt matkojensa ympäristökustannuksia ja valitsevat kuljetuksensa sen mukaan. Lentomatkustaminen tuottaa tyypillisesti enemmän kasvihuonekaasuja kuin ajaminen, mutta ajoneuvosi ja valitsemasi reitti voivat vaikuttaa merkittävästi. Lisäksi muutamat yritykset antavat sinulle mahdollisuuden ostaa hiilidioksidipäästöjä, joiden tarkoituksena on lievittää maa- tai lentomatkustasi aiheuttamia päästöjä.
  • Muista sisällyttää ajoon liittyvät muut kuin polttoaineen kulut, kuten tietullit, majoitus, ruoka tai vaikkapa renkaiden puhkeaminen.
  • Tarvitsetko ajoneuvoa määränpäähäsi? Jos näin on, muista sisällyttää autonvuokrausmaksut hintavertailun ”lentopuolelle”
  • Aikasi arvo; olkaamme rehellisiä, monet ihmiset pitävät istuvaa matka -aikaa mahdollisuutena tehdä asioita – lukea, pysyä kiinni töissä tai vain päättää joitakin Sudoku -arvoituksia. Valintasi siitä, jätätkö ajamisen (tai lentämisen) jonkun muun tehtäväksi, vaikuttaa matka -aikasi käyttämiseen.

Seuraavassa osassa tarkastelemme kuinka selvittää, mikä on halvempaa-ajaminen tai lentäminen-joidenkin korkean teknologian pikavalintojen avulla.

Selvitä, onko halvempaa ajaa vai lentää

Jos pääsi pyörii yrittäessään kietoutua kaikkien muuttujien ympärille ajaa vastaan ​​lentää -päätöksessä, tässä on hyviä uutisia: netistä löydät useita matkalaskureita, jotka auttavat sinua selvittämään kaiken. 

Jätä kommentti